Veelgestelde vragen

Welkom bij de Veelgestelde vragen rondom Wrappen. We kunnen ons voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen over het wrappen van keukens en interieur. Staat uw vraag of antwoord hier niet tussen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder!

Keuken wrapping is een techniek waarbij een dunne folie wordt aangebracht over bestaande keukenoppervlakken, zoals deuren, panelen en werkbladen. Dit kan worden gedaan om een verouderde keuken een nieuwe uitstraling te geven, of om de keuken te beschermen tegen krassen en beschadigingen.

In principe kan bijna elke keuken worden gewrapt, zolang de oppervlakken schoon, droog en vrij zijn van olie of vet. Het is belangrijk om te onthouden dat keuken wrapping geen oplossing is voor ernstige beschadigingen of defecten, en dat in sommige gevallen het vervangen van de keuken een betere optie kan zijn.

Een keuken wrap kan tot wel tien jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de folie en hoe goed deze is aangebracht. Het is belangrijk om de folie regelmatig schoon te maken en voorzichtig te behandelen om beschadigingen te voorkomen.

Het aanbrengen van de folie gebeurt door middel van een speciale techniek waarbij de folie op de oppervlakken wordt aangebracht en vervolgens zorgvuldig wordt gladgestreken. Dit vereist vaak de hulp van een ervaren professional om ervoor te zorgen dat de folie op de juiste manier wordt aangebracht en er geen luchtbellen of kreukels ontstaan.

Uw keuken wrappen aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van de keuken. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en de staat van de keuken en de keuze van de folie, maar het is mogelijk om een verouderde keuken een nieuwe look te geven voor een fractie van de kosten van een nieuwe keuken. Kijk voor meer informatie omtrent onze tarieven op de pagina Kosten en Voorbeelden.

Ja, er zijn veel verschillende kleuren en patronen beschikbaar voor keuken wraps. Van effen kleuren tot houtnerfpatronen en marmer-look, er is voor elk wat wils. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige folies aanbieden om ervoor te zorgen dat de kleur en het patroon lang meegaan en er mooi uit blijven zien. Benieuwd naar de mogelijkheden of op zoek naar kleurstalen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag.

We wrappen de keukendeuren en de panelen die zichtbaar zijn. De binnenranden waar de deuren tegenaan vallen kunnen optioneel worden gewrapt tegen een meerprijs van € 250,-

Dit kan variëren afhankelijk van de soort en grootte van de keuken en de complexiteit van de folie (structuur). Over het algemeen zijn we binnen één dag klaar met het wrappen van uw keuken. Het is belangrijk om te aan te geven dat dit inclusief het reinigen en voorbereiden van de oppervlakken, het aanbrengen van de folie en het laten drogen en uitharden van de folie.

Ja, echter dienen beschadigde oppervlakken met bijvoorbeeld krassen, verkleuringen of deuken van te voren behandeld te worden. Dit kunnen wij op de dag van de montage voor u doen. Dit is erg belangrijk voordat de folie wordt aangebracht om een glad, professioneel en duurzaam resultaat te bereiken.

De folies kunnen worden schoongemaakt met een zachte doek en een bij voorkeur biologisch afbreeekbaar reinigingsmiddel. Vermijd chloor, bleek en schurende reinigingsmiddelen en schuursponsjes, omdat deze de folie kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om de folie niet bloot te stellen aan extreme hitte, zoals een hete pan, omdat dit de folie kan beschadigen.

Ja, keuken wrappen kan een duurzame optie zijn voor het bijwerken van uw keuken. In plaats van het verwijderen en vervangen van kasten en werkbladen, kunnen ze worden gewrapt om er als nieuw uit te zien. Dit vermindert afval en is een duurzamer alternatief.

Ja, de folies kunnen ook worden gebruikt op andere oppervlakken in de keuken, zoals meubels, tegels, muren en deuren. Dit kan een geheel nieuwe uitstraling geven aan uw interieur.

Wij werken door heel Nederland en komen voorafgaand zelfs eerst bij u langs om de mogelijkheden te bespreken, persoonlijk contact vinden wij prettig. We komen dan alles in meten, het proces bespreken en eventuele maatwerk vragen beantwoorden.

Wij vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk. Om die reden komt degene met wie u contact heeft gehad ook de keuken wrappen.

Ook hier is een breed scala aan mogelijkheden qua soort en kleur.  Indien gewenst kunnen wij dit ook leveren en monteren we deze tegelijkertijd zodat uw keuken aan het eind van de dag helemaal klaar voor gebruik is!

Wij werken uitsluitend met gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige folies aanbieden. Zij bieden 5 jaar garantie op bijvoorbeeld verkleuring door zonlicht. Garantie op snij- en smeltschade is niet van toepassing. Mocht het folie loslaten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We komen zeker langs om dit te repareren en vertrekken pas weer, als u tevreden bent!

De folie kan zeker wel wat hebben maar is niet hittebestendig. Net als bij een regulier keukenblad is het niet de bedoeling om een warme pan zonder onderzetter neer te zetten.

De folie kan zeker wel wat hebben maar net als op een regulier keukenblad is het niet de bedoeling om zonder een snijplank of bord te snijden of smeren.

Nee en dat is ook heel belangrijk. De folie hecht extreem goed en is permanent. Beschadigde delen kunnen we zeker vervangen of herstellen maar het op termijn in z’n geheel vervangen van folie is niet bevorderlijk voor de staat van de keuken.

In de meeste gevallen kunnen wij panelen van koelkasten en vaatwassers zelf demonteren. De wasbak en een eventueel gasstel kan ook maar deze moet van te voren wel afgekoppeld zijn. Aan het eind van de dag monteren we alles netjes terug zodat de keuken weer klaar voor gebruik is.

Een dag van te voren moet u de keuken met allesreiniger schoonmaken. Daarnaast is het belangrijk dat er geen verpakkings(folie)-resten op het oppervlak zitten anders hecht de wrap niet goed.  Tegen een meerprijs van € 200,- kunnen wij de keuken schoonmaken en resten verwijderen.

Op de dag van het wrappen ontvetten wij vervolgens alle panelen zodat de folie goed hecht.

Dat is in de meeste gevallen niet nodig. wij demonteren de frontjes/panelen van de keuken en de inhoud kan op z’n plek blijven.

Wilt u weten wat het wrappen van uw eigen keuken exact gaat kosten? Klik dan op bovenstaande button of stuur een whatsapp of e-mail met foto’s van uw keuken, woonplaats en de kleur die u in gedachten heeft. Op die manier kunnen we u een persoonlijk voorstel doen en u verder helpen bij het realiseren van uw wensen en behoeften. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op en stellen wij nog een aantal specifieke vragen zodat wij aan de hand daarvan, u kunnen voorzien van een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte.
Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte

We hopen dat u heeft gevonden wat u zoekt en antwoord heeft gekregen op al uw vragen. Mocht u nog aanvullende vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via Whatsapp, e-mail of telefoon via de buttons of neem contact op via het formulier.
Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen Meestgestelde Vragen

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chat openen
1
Live Chat?
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?